Výběrový kemp ve Zlíně

Výběrový kemp ve Zlíně

Michal Ponížil
13.10.2022
Olomouc
FAČR

Ve dnech 10. až 12.10. se nominovaní hráči naší akademie zúčastnili reprezentačního kempu ve Zlíně, jehož součástí byla, kromě tréninku, i dvě utkání ve slovenské Dubnici nad Váhom s výběrem Západoslovenského fotbalového svazu.

Do prvního utkání zasáhli Filip Capka, Marek Křiklava a Patrik Lakomý, ve druhém utkání se představil Dominik Pazdera. První utkání skončilo remízou 1:1, druhé potom český výběr vyhrál 7:0. Kvůli zranění na kemp bohužel neodcestovali také nominovaní Victor Kenneth Riedl a Samuel Chytil.

"Celkově hodnotím kemp pozitivně, tréninky byly zaměřené spíše na taktiku než na nějaké běhání. Volného času jsme moc neměli a zápas byl z mého pohledu dobrý na obě strany, jen jsme asi mohli dát nějaký ten gól navíc" zhodnotil program Filip Capka.

Ke druhému utkání se vyjádřil Dominik Pazdera: "Od začátku jsme byli aktivní a nebezpeční, vstřelili jsme rychle tři góly, soupeře jsme do ničeho nepustili. Druhý poločas jsme přidali čtvrtý gól. Drželi jsme balón a nechybovali. Soupeř pomalu odcházel a my přidali další tři góly a vyhráli 7:0."

Podobné kempy jsou v úvodu budování nového reprezentačního týmu kategorie U15 celkem tři, a hlavní trenér Karel Havlíček se svými asistenty Robertem Blaškem, Ondřejem Machalou, Josefem Vlčkem a Petrem Zapletalem na nich přivítají bezmála 90 hráčů.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS